CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, May 28, 2011

Baby


Selak2 deviantart 


Terjumpa :)

Friday, May 27, 2011

Segmen Bloglist AbgTeror [Tanah Tumpah Darahku]



Assalamualaikum dan salam satu blogger. Buat pengetahuan semua, nie merupakan segmen pertama kalinya selepas abgteror buat give away di masa sudah. Sambutan alhamdulillah amat memberansangkan. Mengenai segmen kali ini, abgteror akan cuba kumpulkan sebanyak mungkin blogger-blogger untuk dimasukkan ke dalam senarai bloglist abgteror mengikut negeri masing-masing. Bukan cuba untuk bersikap kenegerian tetapi sekurang-kurangnya kita dapat mengenali blogger-blogger yang ada berhampiran kita. Mungkin dengan itu dapat mengeratkan lagi sillaturrahim diantara blogger. Mungkin ada dikalangan blogger yang tidak menyedari mungkin ramai blogger-blogger yang sememangnya dekat dengan anda. 

-Abang Teror (sila klik link ini untuk ke blog Abang Teror)

1. Dimana anda dilahirkan?
 Kebanyakan orang kat hospital, tapi saya di dalam bilik Mak Abah saya di rumah yang saya menetap sekarang, mungkin sebab tak sempat nak ke hospital :)

2. Dimana anda dibesarkan?
Pulau Pineng .

3. Negeri pilihan anda untuk dimasukkan ke dalam senarai bloglist abgteror.
Pulau Pineng.

4. Ceritakan sedikit mengapa anda memilih negeri tersebut.
   19 tahun 1 hari saya di sini :)

Thursday, May 26, 2011

HAppy Birthday To Me !

Kenapa ? Desperate ? Takde orang nak wish dah ke sampai jadi macam ni ? Ahak ! Alhamdulillah 19 tahun sudah aku masih bernyawa :) Terima kasih Tuhan . Terima kasih kepada yang melahirkan dan yang membesarkan. Tanpa mereka aku tiada di sini :)


hihihi kek sendiri ? 

Tak.
Aku bukan celebrate sensorang :P


Yah .
Kami GGL bersama :)

Che Ah tobat bengang, kakah, nati aku karang entri untuk reunion GGL ok ? Sabaq :P




TAnks kat Ikmal Hanis sebab sudi sediakan entri ni :)
Selamat Hari Jadi <----(klik link di sebelah kiri ini untuk membaca apa yang dia ucapkan)
Sapa Ikmal ni ? Dia lah bakal suami aku yang tak jadi tu.

So immensely touched ! Suka saja buat sedih :( 
Uuuu . Teringat masa dia gaduh dengan aku sebab kawan Abang aku kasi hadiah busday kat aku, haha . Itu kisah budak2 :P
Masa kat hospital lak Mak tepekkan bedak dan sikat rambut aku, kemudian pakaikan tudung, satgi marka nak datang melawat :D  awww . Sweet, haha .

Bak kata Hani Shifaa Hashim nanti bila dah ada anak cucu boleh cerita kat diorang baut my Colourful and Beautiful life :)
Tank q Ikmal sebab sentiasa ada suatu ketika dahulu :')





sila klik pada gambar untuk tumbesaran yang lebih dasyat .

penuh wall aku dengan wall post dia aja .


before dat, A zillion tanxs to all tons of wishes tru FB, phone calls, SMS, and by mouth as it paint my day like a rainbow .Thank You .
-



 Ayat header juga akan ditukarkan dari 18 years and still counting. kepada
19 years and still counting. 

Ahaaa dah bertukar pun, nak tukar bukan boleh suka2, haruslah tuggu detik pukul 12 tepat menjelang bertukarnya usia aku dari angka 18 ke 19 :)

Aku sedar usia aku semakin meningkat tapi aku masih belasan tahun :P

Kejap . Ada lagi ni.
Ada Apa dengan 26 ni sebenarnya ?


INFO : Apa Yang Ada Pada Tarikh 26 hb?  
"Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, dan silih bergantinya malam dan siang terdapat tanda-tanda bagi orang-orang
yang berAKAL" - (Al-Imran 190)

Bencana - Tahun 1500 - Tahun 1900 :

26 Jan    1531 - Gempa bumi di Lisbon, Portugal, 30.000 orang terbunuh.
26 Jan    1700 - Gempa bumi di Lautan Pasifik, dari Vancouver Island, Southwest Canada off British Columbia hingga ke Northern
                          California, Pacific Northwest, USA. Dikenali sebagai megathrust earthquake.
26 Jul     1805 - Gempa bumi di Naples, Calabria, Italy, 26.000 orang terbunuh.
26 Aug  1883 - Gunung Krakatau meletus, 36.000 orang terbunuh.
26 Dec   1861 - Gempa bumi di Egion, Yunani.
26 Mar   1872 - Gempa bumi di Owens Valley, USA.
26 Aug  1896 - Gempa bumi di Skeid, Land, Islandia.
26 Nov  1902 - Gempa bumi di Bohemia, sekarang Czech Republic.
26 Nov  1930 - Gempa bumi di Izu.
26 Sep   1932 - Gempa bumi di Ierissos, Yunani.
26 Dec   1932 - Gempa bumi di Kansu, Cina, 70.000 orang terbunuh.
26 Okt    1935 - Gempa bumi di Colombia.
26 Dec   1939 - Gempa bumi di Erzincan, Turki, 41.000 orang terbunuh.
26 Nov  1943 - Gempa bumi di Tosya Ladik, Turki.
26 Dec   1949 - Gempa bumi di Imaichi, Jepun.
26 Mei   1957 - Gempa di Bolu Abant, Turki.
26 Mar  1963 - Gempa bumi di Wakasa Bay, Jepun.
26 Jul    1963 - Gempa bumi di Skopje, Macedonia, 1.000 orang terbunuh.
26 Mei  1964 - Gempa bumi di Saint Sandwich Island.
26 Jul    1967 - Gempa bumi di Pulumur, Turki.
26 Sep  1970 - Gempa bumi di Bahia Solano, Colombia.
26 Jul    1971 - Gempa bumi di Solomon Island.
26 Apr  1972 - Gempa bumi di Ezine, Turki.
26 Mei  1975 - Gempa bumi di North Atlantic.
26 Mar  1977 - Gempa bumi di Palu, Turki.
26 Dec  1979 - Gempa bumi di Carlisle, England.
26 Apr  1981 - Gempa bumi di Westmorland, USA.
26 Mei  1983 - Gempa bumi di Nihonkai, Chubu, Jepun.
26 Jan   1985 - Gempa bumi di Mendoza, Argentina.
26 Jan   1986 - Gempa bumi di Tres Pinos, USA.
26 Apr  1992 - Gempa bumi di Cape Mendocino, California, USA.
26 Okt   1997 - Gempa bumi di Itali.
Tahun 2000 - Kini

Tsunami di Aceh Indonesia pada 26 Desember 2004.
Gempa bumi di Jogjakarta Indonesia pada 26 Mei 2006.
Gempa di Tasik Indonesia pada 26 Jun 2010.
Tsunami di Mentawai Indonesia pada 26 Oktober 2010.
Gunung berapi Merapi Jawa Tengah Indonesia meletus pada 26 Oktober 2010.

Ada apa pada tarikh 26 haribulan? Ternyata di dalam Alquran, Juzu 26 Surat Asy-Syu'ara yang didalamnya pengertian tentang azab Allah...Subahanallah .


Peringatan jugak buat aku supaya jangan terover seronok, huhu .



Last but not Least 
-
-
-




Tuesday, May 24, 2011

Royal Wedding

Prince William & Kate's Sweetest Wedding Moments
Such a Cinderella story :)




















Ini Kisah Rempitan

Assalamualaikum ? (Waalaikumussalam) Tak sengaja update blog , baru je balik dari Hosp Metro SP melawat Pak Ngah. Teringat Tragedi Oktober (sila klik link di sebelah, sila kilik) pulak . Syukur Tuhan tak ambil tangan yang Dia pinjamkan kat aku. Terima kasih Tuhan.


Kepada semua pengguna jalanraya semoga kita terhindar dari malapetaka ini...Amin. Adalah disarankan supaya membaca fatehah 3x, Ayat kursi , doa naik kenderaan dan Mengucap kalimah shahadah siap-siap sebelum memulakan perjalanan..


Terjumpa gambar ni kat Pacik Google. Sila renung2 dan tenung2 kan.

Sunday, May 22, 2011

Cakap Fear Factor !

video 


Thursday, May 19, 2011

Misteri Pantai Hitam

Beribu-Ribu Ikan Di Pantai Acapulco Mexico, Ada Kaitan Dengan Tsunami di Jepun?

Beribu-ribu kawanan ikan menyerbu pantai Acapulco, Mexico menimbulkan misteri. Tidak dapat dipastikan apakah fenomena ini mempunyai
hubungkait dengan kejadian gempa bumi dan tsunami di Jepun.

Kelihatan 20-30 nelayan mengambil kesempatan atas fenomena tersebut dengan menangkap ikan-ikan tersebut menggunakan jala dan fish net.



 

-
-






-
-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Labels